Jump to content
Froxlor Forum
  • 0

Bind9 Doesn't Start - Already exists previous definition


Sisir Adhikari
 Share

Question

I am slowly & successfully setup my hosting service thanks to Froxlor support. Thanks for that.

Now after finishing the dns setup from configuration.

$ /etc/init.d/bind9 start
$ [ ok ] Starting bind9 (via systemctl): bind9.service

But when I run

$ systemctl status bind9

Loaded: loaded (/lib/systemd/system/bind9.service; enabled; vendor preset: enabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2020-04-27 11:16:33 UTC; 14s ago
     Docs: man:named(8)
  Process: 31381 ExecStart=/usr/sbin/named -f $OPTIONS (code=exited, status=1/FAILURE)
 Main PID: 31381 (code=exited, status=1/FAILURE)

Apr 27 11:16:33 server named[31381]: /etc/bind/froxlor_bind.conf:20: zone 'xxxx.net': already exists previous definition: /etc/bind/froxlor_bind.conf:20
Apr 27 11:16:33 server named[31381]: /etc/bind/froxlor_bind.conf:27: zone 'xxxx.me': already exists previous definition: /etc/bind/froxlor_bind.conf:27
Apr 27 11:16:33 server named[31381]: /etc/bind/froxlor_bind.conf:34: zone 'xxxx.ml': already exists previous definition: /etc/bind/froxlor_bind.conf:34
Apr 27 11:16:33 server named[31381]: /etc/bind/froxlor_bind.conf:41: zone 'xxxx.com': already exists previous definition: /etc/bind/froxlor_bind.conf:41
Apr 27 11:16:33 server named[31381]: /etc/bind/froxlor_bind.conf:48: zone 'xxxx.com': already exists previous definition: /etc/bind/froxlor_bind.conf:48
Apr 27 11:16:33 server named[31381]: /etc/bind/froxlor_bind.conf:55: zone 'xxxx.com': already exists previous definition: /etc/bind/froxlor_bind.conf:55
Apr 27 11:16:33 server named[31381]: loading configuration: failure
Apr 27 11:16:33 server named[31381]: exiting (due to fatal error)
Apr 27 11:16:33 server systemd[1]: bind9.service: Main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Apr 27 11:16:33 server systemd[1]: bind9.service: Failed with result 'exit-code'.

.All of the domains are active they are not deleted. One of them are not DNS forwarded to my server (if that is important).

 

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Thank you! It is working. I feel stupid now. :(

Anyways, I used to do nameservers like

ns1.hostingCompany.com
ns2.hostingCompany.com

in cpanel by creating A record. They worked out of the box in cpanel. With bind9 active, will it work with froxlor as well? Sorry, I am shooting in dark. I don't have much experience with setting up DNS.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
22 minutes ago, d00p said:

only an A record is not succifient if hostingCompany.com has a zone in the same nameserver, you will need a glue-record too so it does not loop

I will do more research. Currently asking my clients to use dns through cloudflare.

A different question (should I start a new topic?)

How do I setup DKIM for domains? I have checked settings in froxlor panel. But where do I find dkim entries to put in DNS record? I don't see it under domains.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share



×
×
  • Create New...