Jump to content
Froxlor Forum

Sisir Adhikari

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sisir Adhikari

  1. In DKIM Settings I see this note So I should use dkim-filter not opendkim?
  2. Thank you. I am now setting up OpenDKIM. I will keep this post updated.
  3. I have enabled DKIM for domains & Mailserver but outgoing emails are not signed. Does froxlor enables signing out of the box or I need to set it up separately.
  4. I will do more research. Currently asking my clients to use dns through cloudflare. A different question (should I start a new topic?) How do I setup DKIM for domains? I have checked settings in froxlor panel. But where do I find dkim entries to put in DNS record? I don't see it under domains.
  5. Thank you! It is working. I feel stupid now. Anyways, I used to do nameservers like ns1.hostingCompany.com ns2.hostingCompany.com in cpanel by creating A record. They worked out of the box in cpanel. With bind9 active, will it work with froxlor as well? Sorry, I am shooting in dark. I don't have much experience with setting up DNS.
  6. I am slowly & successfully setup my hosting service thanks to Froxlor support. Thanks for that. Now after finishing the dns setup from configuration. $ /etc/init.d/bind9 start $ [ ok ] Starting bind9 (via systemctl): bind9.service But when I run $ systemctl status bind9 Loaded: loaded (/lib/systemd/system/bind9.service; enabled; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Mon 2020-04-27 11:16:33 UTC; 14s ago Docs: man:named(8) Process: 31381 ExecStart=/usr/sbin/named -f $OPTIONS (code=exited, status=1/FAILURE) Main PID: 31381 (code=exited, s
  7. Thank you for your support! I will change if necessery. Most concerning thing is the permission error right now. I will wait for next 24 hours to see if this problem persists.
  8. Can not be cloudflare but this client have good traffic in his site. Is there a way I can increase php-fpm processes for a single domain?
  9. My client also reported few 522 errors from cloudflare as well. So, could it be php-fpm hanging generating gateway timeout?
  10. PHP FPM 7.2 Pool config ;PHP-FPM configuration for "odhikarbd.com" created on 2020.04.24 07:35:03 [odhikarbd.com] listen = /var/run/1-pronob-odhikarbd.com-php-fpm.socket listen.owner = pronob listen.group = pronob listen.mode = 0660 user = pronob group = pronob pm = dynamic pm.max_children = 5 pm.start_servers = 2 pm.min_spare_servers = 1 pm.max_spare_servers = 3 pm.max_requests = 0 ;chroot = /var/customers/webs/pronob/odhikarbd.com/ security.limit_extensions = .php env[PATH] = /usr/local/bin:/usr/bin:/bin env[TMP] = /var/customers/tmp/pronob/ env[TMPDIR] = /var/customers/tmp/pronob/ env[T
  11. Where do I find pool config? Below list of configs and logs as requested. Vhost Config for site: server { listen 173.82.54.45:443 ssl; server_name xxxx.com www.xxxx.com; ssl_protocols TLSv1 TLSv1.2 TLSv1.3; ssl_ciphers ECDH+AESGCM:ECDH+AES256:!aNULL:!MD5:!DSS:!DH:!AES128; ssl_prefer_server_ciphers off; ssl_session_tickets on; ssl_session_cache shared:SSL:10m; ssl_certificate /etc/ssl/froxlor-custom/xxxx.com.crt; ssl_certificate_key /etc/ssl/froxlor-custom/xxxx.com.key; add_header Strict-
  12. Getting the problem again very randomly. No clue why this is happening. 2020/04/24 07:34:58 [crit] 1049#1049: *56685 connect() to unix:/var/run/1-pronob-xxxx.com-php-fpm.socket failed (13: Permission denied) while connecting to upstream, client: 162.158.207.135, server: xxxxx.com, request: "GET /%e0%a6%b0%e0%a6%be%e0%a6%a8%e0%a6%be%e0%a6%aa%e0%a7%8d%e0%a6%b2%e0%a6%be%e0%a6%9c%e0%a6%be-%e0%a6%86%e0%a6%b9%e0%a6%a4%e0%a6%a6%e0%a7%87%e0%a6%b0-%e0%a6%b8%e0%a7%81%e0%a6%9a%e0%a6%bf%e0%a6%95%e0%a6%bf/ HTTP/1.1", upstream: "fastcgi://unix:/var/run/1-pronob-xxxx.com-php-fpm.socket:", host: "
  13. The problem seem to be fixed itself after a cron run. Still don't have any clue what happened.
  14. They do not, their ownership belongs to users. I was saying when I "change" socket file ownership to www-data sites are back up.
  15. Sorry, it seems all of the site having issues now. error is the same. When I change ownership of socket files to www-data:www-data sites are working. I am looking further into this. Will post more soon.
  16. My users are having this problem. It is weird because the site was working last night. connect() to unix:/var/run/1-pronob-xxxx.com-php-fpm.socket failed (13: Permission denied) while connecting to upstream The result of groups www-data www-data : www-data froxlorlocal xxxx xxxx xxxx xxxx xxxx pronob www-data is successfully added to the group of the user. So, no issue there. Permission of socket file seems to be okay too. cd/var/run ls -l srw-rw---- 1 pronob pronob 0 Apr 23 07:22 1-pronob-xxxx.com-php-fpm.socket How to further troubleshot this issue
  17. I have recently setup ssl & letsencrypt on my ubuntu 18.04 server and made a blog post about it. Just going to put it here in case it helps anybody. https://sisir.me/froxlor-how-to-setup-letsencrypt-free-ssl-php-fpm-nginx-ubuntu-18-04/
  18. Thanks, activating the nssextrausers worked. If anyone wondering how to force run cronjob. /usr/bin/php5 /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --force
  19. There are three files in this directory. - group - passwd - shadow There are no contents in these files. I am not sure if I did that. I have run the config code that is given but did not know if I need to activate it in settings. Do you know the mysql field for this setting? I can try updating mysql db value directly.
  20. pool config is pointing to directory `/etc/php/7.3/fpm/pool` Under this directory I see config files for other vhost domains. They all points to socket files like `/var/run/1-codeware-xxxx.com-php-fpm.socket` The file does not exists. But now I see this error as well which I think should be resolved first: ``` Apr 11 19:04:22 server systemd[1]: Starting The PHP 7.3 FastCGI Process Manager... Apr 11 19:04:22 server php-fpm7.3[14648]: [11-Apr-2020 19:04:22] ERROR: [pool codeware.server.xxxx.com] cannot get uid for user 'codeware' ``` I assume from other forum thread th
  21. Here is an example of froxlor vhost for root ip. The php-fpm socket file it states, is not created (does not exists). ``` server { listen xxx.xxx.xxx.xxx:80 default_server; # Froxlor default vhost server_name server.xxx.com; access_log /var/log/nginx/access.log combined; root /var/www/froxlor/; index index.php index.html index.htm; location / { } location ~ \.php { fastcgi_split_path_info ^(.+?\.php)(/.*)$; include /etc/nginx/fastcgi_params
  22. This thread comes up as #1 on google search. Could be helpful for people coming from search result
  23. For future reference. If you have installed froxlor via package manager (for me ubuntu 18.04). The default directory is /var/www/html for apache server. You have to edit default config file and change the webserver default to /var/www ``` nano /etc/apache2/sites-available/000-default.conf ``` Once you have done it restart the apache server and go to http://<IP>/froxlor you should see the installation panel.
  24. Thank you. I will go through the documentation now.
×
×
  • Create New...