Jump to content
Froxlor Forum
JuKu

Letsencrypt SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG

Recommended Posts

Hello everybody,

 

I try to configure a letsencrypt certificate for one of my domains https://jukusoft.com , certificates are already generated by froxlor, but i get this error, if i browse the domain with firefox:

SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG

 

If i search with google there are many threads about this topic, but there isn't any solution for this.

Also there is no good tutorial on froxlor sites. Because i dont know if this is a bug or only a issue about a not-existent documentation, i havent created a issue on github yet.

I also doesnt get any results by your forum search. If this is the wrong forum, please move my topic to the right! thanks!

 

If i try to execute "openssl s_client -showcerts -connect jukusoft.com:443 -servername jukusoft.com" i get this output:

CONNECTED(00000003)
140505437533840:error:140770FC:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:unknown protocol:s23_clnt.c:782:
---
no peer certificate available
---
No client certificate CA names sent
---
SSL handshake has read 7 bytes and written 310 bytes
---
New, (NONE), Cipher is (NONE)
Secure Renegotiation IS NOT supported
Compression: NONE
Expansion: NONE
SSL-Session:
    Protocol  : TLSv1.2
    Cipher    : 0000
    Session-ID:
    Session-ID-ctx:
    Master-Key:
    Key-Arg   : None
    PSK identity: None
    PSK identity hint: None
    SRP username: None
    Start Time: 1521806504
    Timeout   : 300 (sec)
    Verify return code: 0 (ok)
---

 

I have also configured IP / Port settings:

dd.thumb.PNG.70720f5fcd7a07000e2c64a6d207f42e.PNG

ddKopie.thumb.PNG.92d0d3b336f996f1b3fae88324917f43.PNG

dd.thumb.PNG.9cc821acb106d182f668f4cb5a295ec8.PNG

 

Domain Settings:

dd.thumb.PNG.d7fdcfca32dd668d301eded847a34066.PNG

 

ddKopie.thumb.PNG.e1722a41e04545189f7e17a5710e2060.PNG

 

Where is the problem?
And please, can you write a good tutorial / documentation for SSL & letsencrypt configuration for froxlor?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ssl-enabled IP/Port needs a certificate too, specify that either globally in ssl-settings, per ip/port when editing the corresponding ip/port or via froxlor-vhost (also settings). You also have to activate "generate Vhost container" in the ip/port for this to work

Share this post


Link to post
Share on other sites

@d00p Thanks for this fast answer!

 

vor 5 Stunden schrieb d00p:

The ssl-enabled IP/Port needs a certificate too

How do i get this certificate? Can i generate this or also get a certificate from letsencrypt?

 

vor 5 Stunden schrieb d00p:

specify that either globally in ssl-settings, per ip/port when editing the corresponding ip/port or via froxlor-vhost (also settings).

 

I have already specified this in global ssl settings:

dd.thumb.PNG.db439cd7ac1e9bc75181a3886d683d6a.PNG

ddKopie.thumb.PNG.3eff33ea3ecbac24d381193cdd1b402a.PNG

 

Is this right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to manually create this certificate on the Filesystem. Either a selfsigned certificate or one you bought

Share this post


Link to post
Share on other sites

Or you activate lets encrypt in "froxlor vhost settings", but Changes i mentioned before are required

Share this post


Link to post
Share on other sites
Am 25.3.2018 um 08:27 schrieb d00p:

You need to manually create this certificate on the Filesystem. Either a selfsigned certificate or one you bought

Thanks for your answer again!
Can i also use a lets encrypt certificate for this?

Or have i really generate a selfsigned certificate?

 

If yes, how can i do this?

openssl req -new > new.ssl.csr

openssl rsa -in privkey.pem -out new.cert.key
openssl x509 -in new.cert.csr -out new.cert.cert -req -signkey new.cert.key -days NNN
cp new.cert.cert /etc/ssl/certs/server.crt
cp new.cert.key /etc/ssl/private/server.key

 

Am 25.3.2018 um 08:28 schrieb d00p:

Or you activate lets encrypt in "froxlor vhost settings", but Changes i mentioned before are required

I have done this, but it doesnt works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, JuKu said:

I have done this, but it doesnt works.

It doesnt work is not an error message...please post logs or error messages.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By Andrew Stafford
      Good day, 
      First time posting here, I just got Froxlor setup on a hyperV, Debian 9 VM.
      It is up and running, got my customers/ domains added. I can't seem to get the domain to cooperate though. 
      I use Godaddy to buy and host my domains. What do I need to do on Godaddy and through Froxlor to get my website visible to the public?
      I currently tried setting an a record on godaddy with my servers ip.
      I changed the name servers in froxlor to those listed by godaddy for my domain.
      Am i on the right track or missing it entirely?
      Any help would be appreciated!
      Thanks, - Andrew 
    • By Christian Vogel
      Ich habe Froxlor installiert und alle Konfigurationen ausgeführt. Dennoch kann ich nicht über Outlook oder Mail auf mein Imap Konto zugreifen. 
      Im syslog sehe ich
      Sep 10 10:11:51 vserver3130 dovecot: imap-login: Aborted login (no auth attempts in 0 secs): user=<>, rip=87.191.51.26, lip=109.73.50.135, session=<uGoEloF1eIxXvzMa>
      postconf -d und dovecot -n hab ich als Textdatei angehängt.
      Habe auch schon etwas bei Google gesucht und hier im Forum die Suchfunktion bemüht - finde aber keine Lösung. Kann mir hier jemand helfen? Werden noch andere Infos benötigt für eine Lösung?
      Danke
      Christian
       
       
      dovecot.txt
      postconf.txt
    • By megoo
      Hallo, ich habe in Problem mit dem Einrichten von SSL via  Let's Encrypt. Ich nutze
      froxlor 0.9.39.5-1
      Apache/2.2.22 (Debian)
      Ich möchte für alle Domains SSL mittels Let's Encrypt aktivieren. 
      domain1 dafür entsprechend konfigiert. Funktioniert alles.
      domain2 genauso wie Domain1 konfiguriert (gleiche IP:443, Benutze Let's Encrypt an, ServerAlias-Angabe für Domain: www), der Zugriff via https gibt allerdings den Fehler aus: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN
      Der Browser sagt, das Zertifikat gilt nur für folgende Namen: domain1
      domain2 nutzt also das falsche Zertifikate. 
      Die Debug Ausgabe des froxlor master cronjob sagt:
      [Thu Jul 12 13:28:05 2018] [warn] VirtualHost meineip:443 overlaps with VirtualHost meineip:443, the first has precedence, perhaps you need a NameVirtualHost directive
      Ich hab mir die erzeugten conf Dateien in /etc/apache2/sites-enabled angesehen, dort ist keine NameVirtualHost Anweisung erhalten. Diese eingefügt, Apache neu gestartet, funktioniert alles. Nun überschreibt froxlor diese Einstellung wieder, folglich, wieder das oben beschriebene Problem.
      Wie/wo kann ich das in Froxlor einstellen, global? Oder muss ich für jede Domain eine "Eigene vHost-Einstellungen" festlegen?
      Auf einem anderen Server mit Apache 2.4 und der gleichen Vorgehensweise hat alles problemlos mit einer IP und über 10 Domains funktioniert. Und dort steht keine NameVirtualHost directive in den conf Dateien.
    • By LukasH
      Einen wunderschönen guten Tag, 
      ich habe eine kleine Frage zum Froxlor Mailserver in Verbindung mit Autokonfiguration bzw. Microsoft Outlook.
      Und zwar nutze ich für den IMAP Server die Adresse "mail.domainname.tld", hierfür gibt es ein SSL Zertifikat welches auch passt und alles ist gut wenn man Konten manuell damit einrichtet. Wenn ich nun das Konto bei Outlook hinzufüge ohne manuelle Konfiguration nimmt Outlook automatisch imap.domainname.tld, hier gibt es dann natürlich einen Zertifikatsfehler da das Zertifikat ja für mail. ausgestellt ist. 
      Ich habe allerdings nie eine Autokonfiguration oder sonst irgend etwas in die Richtung konfiguriert?! Ist das Standardmäßig an? Wenn ja wo finde ich die Config um das anzupassen?
      Vielen Dank schon einmal für eure Hilfe!
    • By CubE135
      Hallo, ich möchte mir gern eigene Nameserver einreichen, worauf ich dann diverse Domains leiten kann.
      Ich habe bei meinem Domain Provider bereits die nötigen Hostnames eingetragen(ns1.meinedomain.tld und ns2.meinedomain.tld).
      Einen Name-/DNS-Server habe ich über die Froxlor Konfiguration bereits installiert(bind9 nameserver).
      Nun weiß ich nicht genau, wie ich im Froxlor Panel weiter machen soll.
       
      Kann mir da jemand helfen?
      MfG CubE135


×