Jump to content
Froxlor Forum
  • 0

Mailscanner + Spamassassin does not deliver Spam


Spacey

Question

Hi!

 

I had the devel of spamassassin user settings installed. Since the lastest Froxy update the gui was broken - before the usersettings didn't work as well. So now I removed the plugin with reverse-engineering from the readme.

 

The mailserver at all still works - but once a Spam is detected by Spamassassin / Mailscanner, it just get's deleted instead of marked & delivered. Ehrm.. that worked before?! Anyone an idea where to look - in which config? My mail.info log:

 

Apr  7 11:57:23 server3 MailScanner[9532]: New Batch: Scanning 1 messages, 2382 bytes
Apr  7 11:57:23 server3 MailScanner[9532]: Virus and Content Scanning: Starting
Apr  7 11:57:30 server3 MailScanner[9532]: Spam Checks: Found 1 spam messages
Apr  7 11:57:30 server3 MailScanner[9532]: Deleted 1 messages from processing-database

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

Hi!

 

Here you go:

 

mailscanner.conf - http://nopaste.info/637ce54638.html

 

master.cf - http://nopaste.info/ec66d6a05b.html

main.cf - http://nopaste.info/c1dd05a5a7.html

 

local.cf - http://nopaste.info/0072974cd0.html

 

I even tried fillig um the local.cf -> http://nopaste.info/c7ad794fe8.html

 

Same result - Recognized spam is suddently not delivered anymore. With SysCP I used maildrop for delivering mails and envoked spamassassin & clamav there. But that was a bit tricky to set up so I tried mailscanner for my complete new Froxy install.... It worked tomorrow morning before removing the sas modul but now not anymore... grml...

 

[OT] P.S.: Und mein Safari zeigt das Forum hier nicht mehr an, als w?rde das CSS fehlen?! FireFox geht problemlos... strange.

Link to post
Share on other sites

Still not solved, but today I got *ONE* message marked as ****SPAM***

 

Log content:

 

Apr  8 11:33:32 server3 MailScanner[16204]: New Batch: Scanning 1 messages, 2218 bytes
Apr  8 11:33:32 server3 MailScanner[16204]: Virus and Content Scanning: Starting
Apr  8 11:33:37 server3 MailScanner[16204]: Spam Checks: Found 1 spam messages
Apr  8 11:33:37 server3 MailScanner[16204]: Requeue: 3AD105AA1F2.A347E to C5E1C5AA1F7
Apr  8 11:33:37 server3 MailScanner[16204]: Uninfected: Delivered 1 messages
Apr  8 11:33:37 server3 postfix/qmgr[19024]: C5E1C5AA1F7: from=<no-reply542@job.de>, size=1480, nrcpt=1 (queue active)
Apr  8 11:33:38 server3 postfix/virtual[19232]: C5E1C5AA1F7: to=<meine@domain.de>, relay=virtual, delay=12, delays=12/0/0/0.27, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir)
Apr  8 11:33:38 server3 postfix/qmgr[19024]: C5E1C5AA1F7: removed
Apr  8 11:33:38 server3 MailScanner[16204]: Deleted 1 messages from processing-database

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...