Jump to content
Froxlor Forum

Search the Community

Showing results for tags 'Email'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Froxlor
    • Announcements
    • Feedback
    • Development
    • Bugs and Feature Requests
    • Trashcan
  • Support
    • General Discussion
  • Other Languages
    • German / Deutsch

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 13 results

  1. Just wondering, is anyone using DMARC or SFP settings on the Nameservers to protect against spoofing. Never noticed it before but on gmail they seem to check against sfp settings. Before: Received-SPF: none (google.com: info@xxxxxxxxxxxxx.ie does not designate permitted sender hosts) client-ip=xx.xxx.xxx.xxx; Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: info@xxxxxxxxxxxxx.ie does not designate permitted sender hosts) smtp.mail=info@xxxxxxxxxxxx.ie Received: from www.xxxxxxxxxxxx.ie (xxxxxxx.xxxxxxserver.net [xx.xxx.xxx.xxx]) After adding a TXT record to the Nameserver: TXT "v=spf1 mx -all" Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of info@xxxxxxxxxxxxx.ie designates xx.xxx.xxx.xxx as permitted sender) smtp.mail=info@xxxxxxxxxxxx.ieReceived: from www.xxxxxxxxxxxx.ie (xxxxxxxxxx.xxxxxxxxserver.net [xx.xxx.xxx.xxx]) by xxxxxxxxxx.xxxxxxxxserver.net (Postfix) with ESMTPA id fsdasdsdafsfdxxsdfadsf My Questions: 1. Did anyone implement this on all the domains running on a froxlor server? 2. If Yes, what record did they use? 3. Is there anything to watch out for? IE. The sender domain is not the one specified in the Postfix-Configuration. Does this cause problems? Thank you for any feedback. Regards, rolo2912
  2. Guten Morgen liebe Community, ich hab schon gesucht hier, aber nicht wirklich was passendes gefunden, darum mach ich jetzt hier nochmal nen Thread auf. Ich nutz Froxlor nun erfolgreich seit über einem Jahr auf zwei Servern, es funktioniert soweit auch alles mit LetsEncrypt und den Zertifikaten. Jetzt hab ich nur folgendes Problem, bzw. ist dies möglich, da ich mehrere Kunden über Froxlor auf zwei Servern verwalte, muss ich natürlich auch E-Mails verwalten, und zwar verschlüsselt. Kann man das über Froxlor machen? Sprich, dass die Kunden ihre Emails über imap.kunde1.de & smtp.kunde1.de sowie imap.kunde2.de & smtp.kunde2.de usw. abrufen können. Momentan muss man ja bzw. so hat es mein Admin gemacht, ein Zertifikat für alle hinterlegen, welches auch nicht automatisch per Script geupdatet wird?! -> Ist das so richtig? Oder müssen alle Kunden ihre E-Mails per imap.hauptdomain.de abrufen?
  3. Hello, I have a couple hundred e-mail accounts to create, is there a better way to do that than creating one account at a time? An API that I can use, or some batch mode? Thanks.
  4. Hi! When I make my email when I want to create an account I will deal with this: If created after reviewing the account. It has been "smtp" properly configured and Roundcube the system is in use. help me !!! Tankful!
  5. i'm just in a the process of migrating a froxlor managed couriermail server to a new froxlor/debian9/postfix/dovecot mail server there are hundreds of gigabyte imapmap emails with hundreds of accounts. to make this a bit less painfully to move i started to created a small email migration script for the beginning https://github.com/veto64/sync_froxlor requirements: emails passwords must be plain latest docker remote access to the server
  6. Hello Everyone. Yesterday I launched a froxlor server on google cloud platform but google have blocked the default ports for mailling (https://cloud.google.com/compute/docs/networks-and-firewalls#blockedtraffic) so my froxlor server do not send me mails like new database creation, new customer account creation, etc. Anyone knows how to change the default email ports in froxlor? Thanks for your help. Best Regards,
  7. Hello, I notice that in Froxlor, you can't set up a domain that's the same as the server's host name. How then is email for the server's hostname handled? For example, if my server's hostname is somedomain.com and I haven't set up somedomain.com as a domain with email accounts in Froxlor (because you can't), how would mail@somedomain.com be handled when it arrives? Would it be handled by the configurations in /etc/aliases instead? I'm a little confused. Thank you in advance!
  8. I've installed Froxlor on Debian 8 and followed all of the instructions in the configuration section of the management panel I've created a new customer and create a domain under them I've logged in as the customer and created a new email address and made it an account I've installed afterlogic webmail in the domain's document root Afterlogic (webmail) gives the error "incorrect username or password" when I try to log in I've tried adding the account in an email client (mail on windows 10), same error My DNS and MX settings are correct It seems like the mail account is just not there, even though it's set up in froxlor The username and password have been created in MySQL database "froxlor" in table "mail_users" I don't know what to do next, or even what question to ask Any suggestions on how I should proceed with troubleshooting
  9. Hello. I added a customer with a domain, then deleted the customer and domain, and now on the dashboard it say's i have -500mb webspace allocated, -1 mysql database, -1 email account, etc. I think this might be a bug. How do I reset these to 0?
  10. Hi, I want to give my customers the possibility to change their EMail passwords on their own (EMail Users do not have a froxlor account). The credentials are stored in "mail_users " but I have problems identifying the encryption method. The format as I understand it is. $1$SALT$MD5HASH I tried "Salt"+"Password" and "Password"+"Salt" but I get different Hashs than those in the Database.
  11. Hallo, Ich ziehe derzeit unsere Maildienste lokal von Froxlor zu Office 365 um. Damit der Webserver auch weiter Mails verschicken kann, dann aber den Server von Office 365 nutzt, habe ich dort einen Connector angelegt, bei Froxlor in /etc/postfix/transport die Smarthosts eingetragen, die Datei gehasht, in der main.cf transport_maps definiert und Postfix neu geladen. So weit, so gut. Doch nun habe ich das Problem, dass die Mailaccounts lokal, sowie in Office 365 existieren. Versuche ich eine Mail zu senden, deren Versender lokal existiert, sendet Postfix die Mail trotzdem ?ber den lokalen Postfix. Sende ich eine Mail mit einem nicht existierenden User (aber mit einer der Domains, die ?ber den Smarthost laufen sollen), wird die Mail zwar mit dem nicht existierenden User als Absender verschickt, im Header findet sich jedoch, dass als Absender die E-Mail-Adresse des Users verwendet wird, dem der Froxlor-Webspace geh?rt. Und damit l?uft das ebenfalls ?ber den lokalen Postfix. Ich m?chte f?r den Notfall die Postf?cher noch eine Weile lokal bewahren, und deshalb nicht einfach den Haken bei "Ist E-Mail Domain" entfernen, da ich vermute, dass dann auch gleich alle Postf?cher mit weggeworfen werden (oder?). Wie kann ich vor?bergehend in Froxlor/Postfix erreichen, dass E-Mails von Domains in der transport-Datei ohne jede Ausnahme ?ber den Smarthost gesendet werden? (Es gibt noch andere Domains auf dem Server, die nicht ?ber den Smarthost gehen d?rfen - ich kann also nicht einfach einen relayhost angeben.) Danke f?r eure Hilfe. Viele Gr??e, Sebi
  12. Hallo, ich m?sste ca. 100 Mailadressen anlegen (keine Konten, sondern nur Adressen, die an eine andere E-Mail Adresse weitergeleitet werden). ?ber die Froxlor-Oberfl?che leider etwas m?hselig. Kann ich einfach die SQL-Inserts vorbereiten und ?ber die Konsole "abfeuern"? Sollte doch reichen, wenn die Tabelle "mail_virtual" mit allen bef?llt wird, oder muss noch irgendwo was anderes konfiguriert werden? Vielen Dank f?r Eure Hilfe Sveen
  13. Moin Moin Zusammen, ich habe nach wie vor ein E-Mail Problem mit Froxlor 0.9.32-1. E-Mail Weiterleitungen funktionieren wunderbar, jedoch funktioniert der Abruf per POP bzw. IMAP ?berhaupt nicht. Sonst l?uft der Server ohne nennenswerte Probleme. Anbei der Mail.log , ich hoffe es kann mir Jemand Helfen :-( . Dec 24 01:47:29 h23****** postfix/pickup[8173]: D695E6A0066: uid=33 from=<rz@domainname.koeln> Dec 24 01:47:29 h23****** postfix/cleanup[8221]: D695E6A0066: message-id=<96aec9b6a30dfbbadcd45b2a549f9a45@h23******.stratoserver.net> Dec 24 01:47:29 h23****** postfix/qmgr[3175]: D695E6A0066: from=<rz@domainname.koeln>, size=1393, nrcpt=1 (queue active) Dec 24 01:47:30 h23****** postfix/virtual[8225]: D695E6A0066: to=<test@domainname.koeln>, relay=virtual, delay=0.33, delays=0.22/0.05/0/0.06, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to maildir) Dec 24 01:47:30 h23****** postfix/qmgr[3175]: D695E6A0066: removed Dec 24 01:48:56 h23****** imapd: Connection, ip=[::ffff:79.248.***.202] Dec 24 01:48:56 h23****** imapd: LOGIN, user=test@domainname.koeln, ip=[::ffff:79.248.***.202], port=[53178], protocol=IMAP Dec 24 01:48:56 h23****** imapd: DISCONNECTED, user=test@domainname.koeln, ip=[::ffff:79.248.***.202], headers=0, body=0, rcvd=11, sent=195, time=0 Dec 24 01:48:56 h23****** postfix/smtpd[8229]: connect from p4FF86DCA.dip0.t-ipconnect.de[79.248.***.202] Dec 24 01:48:57 h23****** postfix/smtpd[8229]: NOQUEUE: reject: RCPT from p4FF86DCA.dip0.t-ipconnect.de[79.248.***.202]: 553 5.7.1 <test@domainname.koeln>: Sender address rejected: not owned by user test@domainname.koeln; from=<test@domainname.koeln> to=<test@domainname.koeln> proto=ESMTP helo=<ManuelNB> Dec 24 01:48:57 h23****** postfix/smtpd[8229]: lost connection after RCPT from p4FF86DCA.dip0.t-ipconnect.de[79.248.***.202] Dec 24 01:48:57 h23****** postfix/smtpd[8229]: disconnect from p4FF86DCA.dip0.t-ipconnect.de[79.248.***.202] Dec 24 01:52:17 h23****** postfix/anvil[8231]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:79.248.***.202) at Dec 24 01:48:56 Dec 24 01:52:17 h23****** postfix/anvil[8231]: statistics: max connection count 1 for (smtp:79.248.***.202) at Dec 24 01:48:56 Dec 24 01:52:17 h23****** postfix/anvil[8231]: statistics: max cache size 1 at Dec 24 01:48:56 Ps.: Denn Mail log habe ich nat?rlich aus Sicherheitsgr?nden Bearbeitet. Danke und schon mal Sch?nes Fest und Guten Rutsch. Ps.: Ich sollte vll dazusagen, das der Versand per IMAP ( Outlook Testmail ) anscheinend ( Laut Outlook ) funktioniert.
×
×
  • Create New...