Jump to content
Froxlor Forum
  • Similar Content

    • By Nicholas Wood
      Hey,
      I'm installing Froxlor on CentOS 8 and everything seems to have gone well for the most part. However the config file was supposedly saved in /tmp/xxx but I can't find that file anywhere.
      cd tmp/fxVnlJGY ... doesn't exist. Anyone know where that is?


       
       
      Running the below command from www/html folder and then reinstalling produces the same result.
      sudo chown -R apache:apache froxlor  
    • By Henrik
      Hi 
      I have not yet installed Froxlor, but before I do so I would like to know if it is possible to install Froxlor on a server where the Database MySql server is actually located on another server?
      So the webserver is separated from the database server?
      Henrik
    • By Matteo
      I am installing Froxlor 10 on Debian 10 with MySQL and Apache2 on a home web server.
      I get to the installation screen by going to localhost/froxlor and I get
      "Welcome to Froxlor"
      "It seems that Froxlor has not been installed yet."
      "Click on the link below to start the installation."
      I click "Start Install" and get to this page:
      Checking system requirements...
      All requirements are satisfied [green] and this is at the bottom:
      All requirements are satisfied
        Clicking the link to continue takes me to:
      Database connection
      MySQL-Hostname:
      Database name:
      Username for the unprivileged MySQL-account:
      Password for the unprivileged MySQL-account:
      Username for the MySQL-root-account:
      Password for the MySQL-root-account:
       
      Administrator Account
      Administrator Username:
      Administrator Password:
      Administrator-Password (confirm):
      Enable the official newsfeed
      (https://inside.froxlor.org/news/):
       
      Server settings
      Server name (FQDN, no ip-address):
      Server IP:
      Webserver Apache 2.4:
      HTTP username:
      HTTP groupname:
       
      [With all the correct fields and passwords filled in...]
      Clicking the [continue] button takes me to the success screen...:
      Froxlor install - setup
      Checking MySQL-root access... OK Creating backup of old database... OK  Preparing database... OK Creating database and username... OK Testing if database and user have been created correctly... OK Importing data... OK Adjusting settings... OK Inserting new values... OK Creating admin-account... OK Creating configfile... File was saved in /... Froxlor was installed successfully.
        Clicking the login button takes me to this:
      "Welcome to Froxlor"
      "It seems that Froxlor has not been installed yet."
      "Click on the link below to start the installation."
      And the process starts all over again...
      It doesn't matter which browser I use - Chrome, Firefox - the result is the same.
      I am a new Linux user, so some help would be appreciated.
      Thank you.
       
    • By schnudeldudel
      Hallo zusammen,
      ist es bekannt, dass man die "erst" PHP-FPM Version nicht löschen kann.
      Hintergrund: Über die Zeit sind neue PHP versionen erschienen und ich würde gern die php70 entfernen (bzw. die Versionen die ich nicht nutze).
      In der GUI kann man aber nicht alle löschen - auch wenn diese nicht benutzt werden - bei mir ist es die "php70" Konfig.
      Original-Screenshot aus meiner Konfig:

       
      Danke für Tipps dazu.
      Gruss.
      Meine Froxlor-Konfig:


    • By Michael Groß
      Hallo,
      nachdem ich meinen Froxlor-Server neu aufgesetzt habe, habe ich nun ein anderes komisches Problem.
      Ich habe die Konfigurationsschritte vollständig durchgeführt - sicherheitshalber auch zuerst "automatisch" durchführen lassen und danach noch einmal verifiziert.
      Lege ich nun einen Kunden an (http://test.computer-stube.com), verweist dies auf den Root des Servers.
      Schaue ich in die vHost-Datei, steht dort folgendes:
      # 29_froxlor_normal_vhost_test.computer-stube.com.conf # Created 07.02.2020 16:55 # Do NOT manually edit this file, all changes will be deleted after the next domain change at the panel. # Domain ID: 3 - CustomerID: 2 - CustomerLogin: test <VirtualHost 178.63.105.174:80> ServerName test.computer-stube.com ServerAlias *.test.computer-stube.com ServerAdmin Michael.Gross@mgw94.de DocumentRoot "/var/customers/webs/test/" FcgidIdleTimeout 30 SuexecUserGroup "test" "test" <Directory "/var/customers/webs/test/"> <FilesMatch "\.(php)$"> SetHandler fcgid-script FcgidWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/test/test.computer-stube.com/php-fcgi-starter .php Options +ExecCGI </FilesMatch> Require all granted AllowOverride All </Directory> LogLevel warn ErrorLog "/var/customers/logs/test-error.log" CustomLog "/var/customers/logs/test-access.log" combined </VirtualHost> # 29_froxlor_ssl_vhost_test.computer-stube.com.conf # Created 07.02.2020 17:26 # Do NOT manually edit this file, all changes will be deleted after the next domain change at the panel. # Domain ID: 3 (SSL) - CustomerID: 2 - CustomerLogin: test <VirtualHost 178.63.105.174:443> ServerName test.computer-stube.com ServerAlias *.test.computer-stube.com ServerAdmin Michael.Gross@mgw94.de SSLEngine On SSLProtocol -ALL +TLSv1 +TLSv1.2 SSLCompression Off SSLHonorCipherOrder off SSLCipherSuite ECDH+AESGCM:ECDH+AES256:!aNULL:!MD5:!DSS:!DH:!AES128 SSLVerifyDepth 10 SSLCertificateFile /etc/ssl/certs/apache.crt SSLCertificateKeyFile /etc/ssl/private/apache.key <IfModule mod_headers.c> Header always set Strict-Transport-Security "max-age=0" </IfModule> DocumentRoot "/var/customers/webs/test/" FcgidIdleTimeout 30 SuexecUserGroup "test" "test" <Directory "/var/customers/webs/test/"> <FilesMatch "\.(php)$"> SetHandler fcgid-script FcgidWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/test/test.computer-stube.com/php-fcgi-starter .php Options +ExecCGI </FilesMatch> Require all granted AllowOverride All </Directory> LogLevel warn ErrorLog "/var/customers/logs/test-error.log" CustomLog "/var/customers/logs/test-access.log" combined </VirtualHost> Also an sich ist die richtige Konfiguration hinterlegt.
      Im Cron ist folgendes konfiguriert:

      # automatically generated cron-configuration by froxlor # do not manually edit this file as it will be re-generated periodically. PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin # */5 * * * * root /usr/bin/nice -n 5 /usr/bin/php -q /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --tasks 1> /dev/null 0 0 * * * root /usr/bin/nice -n 5 /usr/bin/php -q /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --traffic 1> /dev/null 5 0 * * * root /usr/bin/nice -n 5 /usr/bin/php -q /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --usage_report 1> /dev/null 0 */6 * * * root /usr/bin/nice -n 5 /usr/bin/php -q /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --mailboxsize 1> /dev/null */5 * * * * root /usr/bin/nice -n 5 /usr/bin/php -q /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --letsencrypt 1> /dev/null 10 0 * * * root /usr/bin/nice -n 5 /usr/bin/php -q /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --backup 1> /dev/null Auch das manuelle Ausführen mittels "
      php /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --force bringt bei mir leider keinen Erfolg.
      Die Ausgabe vom debug ist wie folgt:
      root@lx001:/etc/apache2/sites-enabled# php /var/www/froxlor/scripts/froxlor_master_cronjob.php --force --debug [information] TasksCron: Searching for tasks to do [information] Running Let's Encrypt cronjob prior to regenerating webserver config files [information] Requesting/renewing Let's Encrypt certificates [information] No new certificates or certificates due for renewal found [information] apache::createIpPort: creating ip/port settings for 178.63.105.174:80 [notice] 178.63.105.174:80 :: namevirtualhost-statement no longer needed for apache-2.4 [debug] 178.63.105.174:80 :: inserted vhostcontainer [information] apache::createIpPort: creating ip/port settings for 178.63.105.174:443 [debug] 178.63.105.174:443 :: inserted vhostcontainer [information] apache::createVirtualHosts: creating vhost container for domain 3, customer test [information] apache::writeConfigs: rebuilding /etc/apache2/sites-enabled/ [information] apache::writeConfigs: rebuilding /etc/apache2/htpasswd/ [information] apache::writeConfigs: rebuilding /etc/apache2/sites-enabled/ [information] Froxlor\Cron\Http\ApacheFcgi::reload: reloading Froxlor\Cron\Http\ApacheFcgi [notice] Creating passwd file [notice] Writing 1 entries to passwd file [notice] Succesfully wrote passwd file [notice] Creating group file [notice] Writing 1 entries to group file [notice] Succesfully wrote group file [notice] Creating shadow file [notice] Writing 1 entries to shadow file [notice] Succesfully wrote shadow file [notice] Checking system's last guid  
      Ich fühle mich gerade echt dämlich, kann ja eigentlich nicht so schwer sein, da es eigentlich ja alles nur "Copy+Paste" ist
      Das Endverzeichnis wurde jedoch korrekt angelegt:
      root@lx001:/var/customers/webs# ls test root@lx001:/var/customers/webs# cd test root@lx001:/var/customers/webs/test# ls index.html webalizer Ich habe zusätzlich zur "Standardkonfiguration" noch libnss-extrausers und FCGID  eingerichtet, da ich ältere PHP Versionen benötige.
      Grüße
      Michael
×
×
  • Create New...