Jump to content
Froxlor Forum
  • Similar Content

    • By Matteo
      I am installing Froxlor 10 on Debian 10 with MySQL and Apache2 on a home web server.
      I get to the installation screen by going to localhost/froxlor and I get
      "Welcome to Froxlor"
      "It seems that Froxlor has not been installed yet."
      "Click on the link below to start the installation."
      I click "Start Install" and get to this page:
      Checking system requirements...
      All requirements are satisfied [green] and this is at the bottom:
      All requirements are satisfied
        Clicking the link to continue takes me to:
      Database connection
      MySQL-Hostname:
      Database name:
      Username for the unprivileged MySQL-account:
      Password for the unprivileged MySQL-account:
      Username for the MySQL-root-account:
      Password for the MySQL-root-account:
       
      Administrator Account
      Administrator Username:
      Administrator Password:
      Administrator-Password (confirm):
      Enable the official newsfeed
      (https://inside.froxlor.org/news/):
       
      Server settings
      Server name (FQDN, no ip-address):
      Server IP:
      Webserver Apache 2.4:
      HTTP username:
      HTTP groupname:
       
      [With all the correct fields and passwords filled in...]
      Clicking the [continue] button takes me to the success screen...:
      Froxlor install - setup
      Checking MySQL-root access... OK Creating backup of old database... OK  Preparing database... OK Creating database and username... OK Testing if database and user have been created correctly... OK Importing data... OK Adjusting settings... OK Inserting new values... OK Creating admin-account... OK Creating configfile... File was saved in /... Froxlor was installed successfully.
        Clicking the login button takes me to this:
      "Welcome to Froxlor"
      "It seems that Froxlor has not been installed yet."
      "Click on the link below to start the installation."
      And the process starts all over again...
      It doesn't matter which browser I use - Chrome, Firefox - the result is the same.
      I am a new Linux user, so some help would be appreciated.
      Thank you.
       
    • By Marcel -//- AdSoleWare
      Hello.
      I manually installed Froxlor on Debian 8 and tried setting up. i installed php 7.3 in as it was the only missing point. i restarted apache2 and now it wont start. I need help
       
      Error Log:
       
    • By Tom Spielvogel
      Hello community, i have updated my froxlor version from 0.8 or 0.9 i don't exactly remember to 0.10.12 to use the ACMEv2 challenges for Let's Encrypt.
      I have sql-dumped the old database.
      Any pointers on how I can restore the data into my new database? I don't want to manually type in all the customers with all their settings again 😮
      Please help!
    • By tmuecksch
      Hallo liebe Community.
      Ich habe einen neuen Debian 9.4 Server aufgesetzt und Froxlor installiert (gemäß Wiki). Nach Durchführung aller notwendigen Konfigurationsschritte hat Froxlor wie gewohnt funktioniert. Anschließend habe ich ein SSL Zertifikat hochgeladen und in Froxlor, unter Einstellungen > SSL-Einstellungen  habe ich SSL aktiviert und die Pfade Zertifikatfiles angegeben. Anschließend habe ich eine einen neuen Eintrag unter IPs und Ports konfiguriert mit Port 443.
      Nach Generierung der neuen Config Files durch Froxlor ist folgender Fehler aufgetreten, der Apache nicht mehr starten lässt.
      May 17 09:50:14 X.de apachectl[1516]: (99)Cannot assign requested address: AH00072: make_sock: could not bind to address X:443 May 17 09:50:14 X.de apachectl[1516]: no listening sockets available, shutting down  
      Also würde ja nahe liegen, dass der Socket in Verwendung ist (was bei einem frischen Debian doch unwahrscheinlich ist)
      ➜ ~ netstat -tlpn | grep 443 ➜ ~ Der Port ist, wie wir sehen nicht in Verwendung. 
       
      ➜ ~ grep -r "Listen" /etc/apache2/ /etc/apache2/sites-enabled/10_froxlor_ipandport_X.443.conf:Listen X:443 /etc/apache2/ports.conf:Listen 80 /etc/apache2/ports.conf: Listen 443 /etc/apache2/ports.conf:# Listen 443 Man könnte nun vermuten, dass die beiden Listen 443 Einträge in der ports.conf den Fehler verursachen. Doch weit gefehlt. Wenn ich die beiden Einträge entferne ändert das nichts.
       
      Der Fehler lässt sich nur beheben wenn ich in der folgenden Datei die Zeile "Listen X:443" manuell lösche:
      # 10_froxlor_ipandport_X.443.conf # Created 17.05.2018 09:49 # Do NOT manually edit this file, all changes will be deleted after the next domain change at the panel. Listen X:443 <VirtualHost X:443> DocumentRoot "/var/www/" ServerName Z.de SSLEngine On SSLProtocol -ALL +TLSv1 +TLSv1.2 SSLCompression Off SSLHonorCipherOrder On SSLCipherSuite ECDH+AESGCM:ECDH+AES256:!aNULL:!MD5:!DSS:!DH:!AES128 SSLVerifyDepth 10 SSLCertificateFile /etc/letsencrypt/live/Z.de/cert.pem SSLCertificateKeyFile /etc/letsencrypt/live/Z.de/privkey.pem SSLCertificateChainFile /etc/letsencrypt/live/Z.de/chain.pem </VirtualHost>  
      Wie kann das sein? Wieso generiert Froxlor eine nicht funktionierende VHost Config? Habe ich vielleicht was falsch gemacht? Ist der Fehler schon bekannt?
       
      P.S: Meine IP Adresse und Domain habe ich durch Großbuchstaben ersetzt.
       
    • By Randall Newman
      I have been in the process of installing Froxlor in a Google Cloud Instance. All the errors I have encountered I was able to fix them by searching on the web, but this one I couldn't find a solution for the past two hours. Simply I need help solving this error.?

×
×
  • Create New...